Türk çiftçisine traktör ve tarım makineleri başta olmak üzere, mekanizasyon ve hayvancılık sektöründeki tüm yenikleri ve son gelişmeleri en doğru şekilde ulaştırıyoruz.
SON SAYIMIZ
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Depremin etkilendiği Hatay Amik Ovası’nda buğday hasadı başladı

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Hatay’ın Amik Ovası’nda buğday hasadı başladı. Hasat, drone ile de görüntülendi.

Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden Hatay’ın Amik Ovası’nda buğday hasadına başlandı. Başakların olgunlaşmasıyla altın sarısı bir görünüme bürünen ovada, bugünlerde hasat telaşı yaşanıyor. Türkiye’nin farklı illerinden gelen onlarca biçerdöver üreticinin buğdayının hasadını gerçekleştiriyor. Biçerdöver tarafından hasat edilen buğdaylar, traktör römorklarına alındıktan sonra depoya nakli gerçekleştiriliyor.

15.06.2016 – Pleseckoe, Ukraine. Tractor with trailer. Yellow straw wheat field.

Yaklaşık 450 bin dekar alandan 250 bin tona yakın buğday bekleniyor

Hatay’da yaklaşık 450 bin dekar alandan 250 bin tona yakın buğday bekleniyor. Biçerdöverlerin ve üreticilerin hummalı çalışması drone ile de görüntülendi. Buğday üreticisi Mustafa Ay, kasım ayının ortalarında ektikleri buğdayın mayısın ortasından itibaren olgunlaştığını ve hasada geldiğini söyledi.

“Çok şükür rekoltemiz çok yüksek”

Bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu dile getiren Ay, “Amik Ovası bilindiği gibi Türkiye çapında bir üretim merkezidir. Şu an her yer sapsarı durumda. Devletimizden rekor bir buğday alım fiyatı bekliyoruz. Bin dönüm civarı arazimde buğday hasadı yapıyoruz. Çok şükür rekoltemiz çok yüksek. Dönüm başına 600 ile 800 kilogram arasında buğday alıyoruz. Kötü bir deprem yaşadık ama çiftçilerimiz çalışmak durumunda. 8 ile 12 arasında belirlenecek bir taban fiyat bizi mutlu eder” dedi.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

John Deere, 2023 yılındaki yükselişini sürdürüyor

SONRAKİ HABER

Çay ihracatı 4 ayda 11,3 milyon doları aştı

BENZER HABERLER
Total
0
Share