
profi
AGROEXPO
“Karnımız, topraktan doyduğu sürece tarıma muhtacız”
Massey Ferguson, AGROEXPO 20. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda çiftçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Stant alanında Massey Ferguson’un 50 beygirden, 925 kadar bahçe ve tarla tipi traktörlerini sergileyen firma, geniş müşteri kitlesiyle yoğun ilgi gördü. Fuardaki ilgiden memnun olduklarını dile getiren AGCO Ülke Satış Müdürü Ömer Ergin tarımın önemini vurgulayarak; “Tarıma ne kadar çok yatırım yapar, varlık sağlayabilirsek tüm ülkemize faydası olacak. Şunu da unutmamalıyız ki karnımız topraktan doyduğu sürece tarıma muhtacız. Tarıma daha çok destek vermeliyiz” dedi.
AGROEXPO 20. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda AGCO Türkiye, geniş ürün yelpazesiyle çiftçilerden tam not aldı. Fuarın üretim öncesi döneme denk geldiğini ve yılın ilk fuarı olduğu için yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten AGCO Ülke Satış Müdürü Ömer Ergin, “Massey Ferguson’un 50 beygirden geçen yıl tanıttığımız 925 beygir gücündeki MF 9S modeline kadar tüm serilerimizi fuarda çiftçilerimize sunduk. 50 beygirden 400 beygire kadar yerli MF 2600 serimiz, MF 4700, MF 5700S serilerimiz; MF 5S, MF 6S, MF 7S ve MS 9S olmak üzere birçok serimiz ile müşterilerimize kendimizi tanıttık” ifadelerine yer verdi.
“Türkiye’nin temelini tarım oluşturuyor”
Üreticilerin içinde bulunduğu durum hakkında değerlendirmelerde bulunan Ömer Ergin sözlerine şu şekilde devam etti: “İçinde bulunduğumuz ekonomik duruma bakarsak üreticiler, istediği şartlara ulaşmakta zorluk yaşıyor. Girdi maliyetleri çok yükseldi. Bu yüzden üretilen ürünün karşılığını alamıyorlar. Bu durum her sektöre yansıyor. Fakat, Türkiye’nin temelini tarım oluşturduğu için, tarımda ki ekonomik zayıflama tüm sektörlere yansıyor. Ama umudumuz bitmedi. Yeni sezon başlıyor. Üreticimizde istediği ve hak ettiği geliri sağlayabilir. Bu durum ülke ekonomisini de faydalı olacaktır.”
PTx Trimble artık AGCO güvencesiyle Türkiye pazarında
Otomatik dümenleme Otomatik dümenleme sisteminde teknolojiyi verimli kullandıklarını ifade eden Ömer Ergin, “Bu sektör otomatik sistemlerde çok hızlı ilerliyor. İnsan gücünden yavaş yavaş çıkıp, hataları ve masrafları en aza indirmek adına otomatik dümenleme sistemleri, ön plana çıkıyor. Biz de çok şanslıyız ki bu işte dünyayla paralel bir şekilde ilerleyebiliyoruz. AGCO olarak yaklaşık bir buçuk yıl önce, globalde çok ciddi bir yatırım yaptık. Sektörde en çok bilinen ve geniş ürün gamına sahip olan PTx Trimble firmasını bünyemize kattık. Bu ürünleri traktörlerimize hazır fabrika çıkışlı olarak uygulayabilirken sonradan da hiç bu altyapıya sahip olmayan traktörlere takılabiliyor” sözlerini kaydetti.
“Otonom sürüşle, traktörün kendi işini kendi yaptığı bir yola doğru gidiyoruz”
AGCO müşterileri odaklı yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdürürken, Ergin otomatik dümenle sisteminin önemine dikkat çekerek “Otomatik dümenleme sistemiyle verim ve zaman kaybını minimuma çekip, çiftinin giderlerini en aza indirmek için çeşitli çözümler sunmaya çalışıyoruz. Daha işin başındayız. Otomatik dümenleme ve otonom sürüşle artık traktörün kendi işini kendi yaptığı bir yola doğru gidiyoruz. Bu da çok uzun vadede olmayacak gibi gözüküyor. Zamanla izleyip teknolojileri de her geçen gün ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Ömer ERGİN - AGCO Ülke Satış Müdürü
