Türk çiftçisine traktör ve tarım makineleri başta olmak üzere, mekanizasyon ve hayvancılık sektöründeki tüm yenikleri ve son gelişmeleri en doğru şekilde ulaştırıyoruz.
SON SAYIMIZ
Abonelik Formu
Abonelik Formu

John Deere’dan yeni L341R yüksek yoğunluklu büyük kare balya makinesi!

John Deere, saman yapma mevsiminin yaklaşmasıyla beraber yüksek yoğunluklu büyük kare bir balya makinesi olan yeni L341R’yi piyasaya sürdü. 3×4 yüksek yoğunluklu balyalar oluşturan L341R, %30’a varan bir ağırlık artışı sunuyor. Ayrıca John Deere, daha fazla tarımsal ve kaynak yönetimini desteklemek için büyük kare balya makinelerinde yeni balya dokümantasyon teknolojisi Bale Doc’u da kullanıma sunuyor.

Daha büyük saman balyaları yapabilen L341R ile ilgili açıklama yapan John Deere Pazarlama Müdürü Chase Milem, “Çiftçiler zamandan, işçilikten ve yakıttan tasarruf etmek için tarladan daha az balya çıkarmak istiyor. Buna ek olarak, ağır balyalar kamyonların mümkün olan en yüksek miktarda samanla doldurulmasını sağlıyor” dedi.

L341R birçok avantaj sağlıyor

Yüksek yoğunluklu balya makineleri, saman gibi daha elastik özelliklere sahip mahsullerde yaygın olarak kullanılıyor. L341R, balyalara ekstra basınç sağlamak için artırılmış piston kuvveti, gergi paneli basıncı ve önceki modellere göre 18 inç daha uzun balya odası içeriyor. Ekin balya makinesinden geçerken, paketlenirken ve ardından bir balya haline getirilirken ek basınç uygulanıyor. Daha büyük balyalar oluşturan L341R ile çiftçilerin balyaları tarladan almak için ihtiyaç duyacakları süre daha az oluyor.

Yeni balya dokümantasyon teknolojisi: Bale Doc

John Deere, daha fazla tarımsal ve kaynak yönetimini desteklemek için büyük kare balya makinelerinde yeni balya dokümantasyon teknolojisi Bale Doc’u da kullanıma sunuyor. Çiftçiler, Bale Doc’u kullanarak balya ağırlığı ile nemi izleyebiliyor ve bu verileri analiz edebilmek için John Deere Operasyon Merkezi’ne aktarabiliyor. Yeni teknolojileri hakkında açıklama yapan Milem, “Balya verimi verilerinin toplanması, çiftçilere sulama sıklıkları ve uygulanan su hacmi hakkında fikir veriyor. Ayrıca, besin uygulama planlarını iyileştirebiliyor ve bir tarladan çıkarılan kalıntı hacmi hakkında tahmin de sağlayabiliyor” şeklinde konuştu.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

<strong>Tarım sektörü, 2022 yılında ihracat rekoru kırdı</strong>

SONRAKİ HABER

<strong>Agritechnica 2023, yenilenebilir enerjiyi tanıtacak</strong>

BENZER HABERLER
Total
0
Share