Türk çiftçisine traktör ve tarım makineleri başta olmak üzere, mekanizasyon ve hayvancılık sektöründeki tüm yenikleri ve son gelişmeleri en doğru şekilde ulaştırıyoruz.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Sorman Çiftlik, tarımsal hakimiyetini Bobcat ile kolaylaştırıyor

Manisa’da pamuk üretimi gerçekleştiren ve hasat döneminde yoğun olarak telehandler kullanan Sorman Çiftlik, makine parkını Bobcat TL43.80HF modeliyle güçlendirdi. Pamuk hasat döneminde telehandler ile işlerinin kolaylaştığına dikkat çeken Sorman Çiftlik Yöneticisi Cezmi Sorman, “Ürünlerin depoya taşınması, istiflenmesi ve ekim zamanında gübreleme ihtiyacı gibi aşamalarda TL43.80HF bize ciddi destek sağlıyor” dedi.

HASEL İş Makinaları, kurulduğu günden bu yana müşterilerinin gereksinimlerine uygun, sürdürülebilir ve yüksek performanslı çözümler geliştirmeye devam ediyor. HASEL, Türkiye’nin 14 noktasında eğitimli ve müşteri odaklı kadroları ile farklı sektörlerdeki binlerce müşterisine sadece makine satışında değil, doğru yönlendirme ve satış sonrası hizmetlerinde de maksimum müşteri memnuniyeti sağlamak için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. Uzun yıllardır Manisa bölgesinde tarım faaliyetlerini devam eden ve son yıllarda pamuk üretimi üzerine yoğunlaşan Sorman Çiftliği de hasat döneminde yoğun olarak kullandığı telehandlerdeki son tercihini HASEL İş Makinaları güvencesiyle Türkiye pazarına sunulan Bobcat markasından yana kullandı.

Sorman Çiftlik, 80 yıllık tecrübesiyle tarım faaliyetlerini sürdürüyor

Sorman Ailesi’nin 3. kuşak temsilcisi olarak çiftçilik faaliyetlerini devam ettirdiklerini dile getiren Cezmi Sorman, “Yaklaşık 80 yıldır Manisa bölgesinde bitkisel üretim yapıyoruz. Buğday, dane mısır, pamuk gibi yıllar içinde değişen üretim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asıl mesleğim, enerji sistemleri mühendisliği ve 7 yıla yakın özel sektör tecrübemde rüzgar enerji sektöründe görev aldım. O zaman için Türkiye’de yaklaşık yüzde 5 kurulu gücün oluştuğu 9 tane rüzgar santrali projesinde bulundum ve tamamladım. Daha sonra ailesel nedenlerden dolayı çiftlik işlerinin başına geçtim. 9 senedir de çiftçilik adına çalışıyorum” ifadelerinde bulundu.

Cezmi SORMAN – Sorman Çiftlik Yöneticisi

 “Yüzde 95’e yakın pamuk üzerine çalışıyoruz”

Manisa’nın Şehzadeler İlçesi Yeniharmandalı Mahallesi’nde üretim yaptıklarını belirten Cezmi Sorman, “Bu sene çalışmalarımızı pamuk ağırlıklı yürütüyoruz. Büyük bir alanda üretimimizi gerçekleştiriyoruz. Çiftliğimizde farklı ürünleri zaman zaman yetiştirdiğimiz oluyor fakat şuan yüzde 95’e yakın pamuk üzerine çalışıyoruz. Nisan ayında tarla hazırlıklarımız başlıyor ve mayıs aynın başında pamuk ekimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ekim ayının 15’inden sonra da hasatlarımızı yapıp kasımın 20’si gibi sezonu kapatıyoruz. Bölgemizde kışlık mahsul yetiştirmiyoruz” dedi.

Meşakkatli süreç, Sorman Çiftlik’in doğru uygulamasıyla şekilleniyor

Yıllara ve verimliliğe göre üretim miktarının değiştiğini söyleyen Cezmi Sorman, bu koşulun mevsim şartlarına bağlı olduğunu dile getiriyor. Bu alanda uygulamalarını gerçekleştiren çiftçilerin de çalışma saatlerinde farklılık olduğunu ifade ederek sözlerine şu şekilde devam ediyor: “5 kişilik kadromuzla birlikte çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Sulama, hasat, gübre ve zirai mücadele gibi gruplarla birlikte çalışarak dönemsel olarak destek alıyoruz. Bu kapsamda ekibimizin 70 kişiye ulaştığı zamanlar da oluyor. Özellikle ekim dönemi bizim için işin yüzde 50’sini oluşturuyor. Pamuk çok narin bir bitki. Ekip toprağın üstüne çıkarmak meşakkatli bir süreci kapsıyor. Bunun dışında çocuk yetiştirir gibi her gün ürünü tarlada kontrol etmeniz gerekiyor. Zararlı böcekler ve otlara karşı devamlı bir mücadele sürecimiz bulunuyor. Bunun için de doğru zamanda doğru uygulamayı yapmak şart. Günde 10 kilometre civarında tarlada yürüdüğümüz zamanlar oluyor. Haftada 4-5 gün tarla çalışanlarımız ile birlikte kontroller yapıyoruz. Sulama takvimini doğru takip etmek ve hasada uygun koşulları sağlamak çok önemli. Çiftçilikte yetiştirilmesi ve bakımı en zor olan ürünlerden biriyle üretim yapıyoruz diyebilirim.”

 “Her tarımsal işletmenin makine parkında mutlaka Bobcat’in bulunması gerekiyor”

Ekiplerinin en büyük yardımcısının iş makineleri olduğuna dikkat çeken Sorman, “Bölgemizde yaklaşık olarak 13 kez traktörle tarlaya girmemiz gerekebiliyor. Son zamanlarda çiftçilerimizin işini kolaylaştıran modern makine teknolojileri verimliliğimizi büyük derecede etkiliyor. Biz de yaptığımız makine yatırımlarıyla birlikte parkımıza modern sistemleri entegre ediyoruz. Hava koşullarına dayalı bir hizmet sağladığımız için sağlam bir makine parkına sahip olmanız gerekiyor. Çiftçilikte kullandığımız traktör dışındaki ekipmanlar en fazla 10 gün kullanılıyor. En son Bobcat markasından 8 metre, TL43.80HF model telehandleri bünyemize kattık. Bizim daha önce bu modernlikte bir makinemiz yoktu. Her tarımsal işletmenin makine parkında mutlaka Bobcat’in bulunması gerekiyor. Bize günlük çiftlik işlerimizde çok amaçlı olarak kullanabileceğiniz bir performans sağlıyor. Farklı ataşmanlar takarak birçok farklı işi yapabiliyorsunuz. Bobcat TL43.80 HF, aktif olarak hasat dönemimizde yoğun bir şekilde kullanılacak” dedi.

HASEL tarafından yapılan bilgilendirmeler, müşteri memnuniyetini oluşturuyor

Bobcat marka tercihinde kullanıcı deneyimleriyle hareket ettiklerini bildiren Sorman, “Makineye ilk ihtiyaç duyduğumuzda kullanan kişilerin görüş ve düşünceleri bizim için büyük önem arz ediyordu. Deneyimleyen başka kullanıcılardan makineyi dinledik. Aynı zamanda Bobcat firma temsilcileriyle detaylı görüşmeler gerçekleştirdik. Müşteri memnuniyetini duyunca, HASEL’in Türkiye’ye yeni bir soluk getireceğine inanarak tercihimizi bu yönde yaptık. Markanın dünya pazarında ciddi bir hakimiyetinin olması bizim de böyle bir yatırım desteği yapmamızı sağladı. Bu koşullar sonucunda yollarımız Bobcat ile kesişti. Makinenin özellikleri de bizi tatmin edince satın almaya karar verdik. Bizler; tarlada, son derece tozlu, sıcak ve güneşli bir ortamda faaliyette bulunuyoruz. Burada çalışırken operatörün de konforu çok önemli. Operatörlere sağlanan özellikler ve güvenlik tedbirleriyle tercih sebebimiz Bobcat oldu. Makine teslimatında çalışan personellerimize HASEL tarafından verilen eğitim çok cezbediciydi. Yapılan bilgilendirmeler nihayetinde makinenin doğru bir şekilde kullanımı sağlanıyor. Makineye hakimiyet kurabilmek adına sağlanan bu eğitimler için HASEL ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 “Son derece açık ve şeffaf bir süreç yürüttük”

Motor gücü, kaldırma kapasitesi, uzunluğu gibi özellikleriyle makineler, yapılan işe göre şekilleniyor. Sorman Çiftlik olarak en doğru tercihi Bobcat’ten yana kullandıklarını vurgulayan Cezmi Sorman, “Bobcat, kendi alanında dünyanın önde gelen kuruluşlarından birisini temsil ediyor. Marka, Türkiye’de de HASEL firmasının desteğiyle yoluna devam ediyor. Bu anlamda da güçlü bir destek alıyoruz. Bizim iş olarak yaptığımız pamuk üretiminde zaman kısıtlı olduğu için servis önemli noktalardan birini oluşturuyor. Bütün ekipmanlarımızda en çok dikkat ettiğimiz konu, servis desteği oluyor. En çok çalışan makinelerimiz traktörlerimiz olsa da hasat döneminde telehandlerlar bize çok yardımcı oluyor. Makine; tarlada kalan ürünlerin depoya taşınması, çiftliğe getirilmesi, nakliyesi, istiflenmesi, ekim zamanı, gübreleme ihtiyacı gibi aşamalarda bize destek oluyor. Makinelerimizin her zaman çalışır durumda olması gerekiyor. Bu yüzden güçlü bir servis ağına bağlı olarak ek parça stokuna erişilebilirlik bizim için çok önemli. İlerleyen dönemlerde Bobcat’in farklı ürünlerini de kullanmak istiyoruz. Tesis entegreleştikçe, iş hacmimiz geliştikçe farklı makine ihtiyaçları doğabiliyor. Bu çerçevede Bobcat ile iş birliğimizin devam etmesini isteriz. Makine alım sürecimizde HASEL firmasıyla son derece açık ve şeffaf bir süreç yürüttük. Tedarik sürecinden, makine teslimatına kadar tüm basamaklarda göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamalarını yaptı.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

New Holland T9 serisi, güçlü özellikleriyle müşterilerine ulaşacak

SONRAKİ HABER

Massey Ferguson’dan baba-oğul hikayesi

BENZER HABERLER
Total
0
Share