Geçen yıl kullanıma açılan ve dijitalleşmenin önemli adımlarından biri olan Tarım Cebimde uygulaması geliştirilmeye devam ediyor. Son olarak “Tarımsal Sulama” modülü eklenen uygulama için Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; “Tarımsal Sulama modülü sayesinde, kullanıcılar, arazilerinin bulunduğu il, ilçe, mahalle, arazi, bitki, toprak ve sulama yöntemini girerek en uygun sulama zaman programını oluşturabilirler” dedi.
Tarım alanında dijitalleşme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Çiftçilere büyük bir kolaylık sağlayan, Tarım Cebimde uygulaması sayesinde üreticiler ihtiyaç duydukları bilgilere kısa sürede erişim sağlayabilir. Giderek yenilenen ve geliştirilen uygulamaya “Tarımsal Sulama” modülü eklenmesi ile de suyun daha bilinçli bir şekilde kullanılmasına olanak sağlıyor. Uygulama çiftçiler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanırken, mevcutta 400 binden fazla üreticinin Tarım Cebimde uygulamasını aktif olarak kullandığı belirtiliyor.
Çiftçiler artık uygulama üzerinden ihtiyaçlarını karşılayabiliyor
Tarım Cebimde uygulaması ile çiftçiler istedikleri bilgilere rahatlıkla erişebiliyor. Sadece bununla sınırlı kalmayan uygulama sürekli olarak yenilerek birçok farklı hizmeti de beraberinde getiriyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı; “Çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları bilgilere daha kısa sürede ulaşmaları ve üretim planlamalarını zamanında yapabilmelerini desteklemek için geliştirdiğimiz uygulamamız etkin bir şekilde kullanılıyor. Çiftçilerimiz başta Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtlarının e-Devlet üzerinden yapılması gibi birçok işleme tek bir tıkla erişebiliyor. Vatandaşlarımız daha önce il tarım ve orman müdürlüklerine giderek yapabildikleri hayvanlarının doğum, ölüm ve düşen küpe bildirimleri gibi iş ve işlemleri uygulama üzerinden gerçekleştirebiliyor” açıklamalarını yaptı.
“Üreticiler, doğru sulama yapabilecek ve suyu daha etkin kullanacak”
Yapılan son güncelleme ile Tarım Cebimde uygulamasının 3.0 versiyonu hizmete sunuldu. Uygulamayı sürekli iyileştireceklerini ve geliştirme yapılırken üreticilerin geri dönüşlerinin dikkate alındığını aktaran Yumaklı; “Son güncelleme ile “Tarımsal Sulama” modülünü ekledik. Tarımsal Sulama modülü sayesinde kullanıcılar, arazilerinin bulunduğu il, ilçe, mahalle, arazi, bitki, toprak ve sulama yöntemini girerek en uygun sulama zaman programını oluşturabiliyorlar. Bu modülle, 30 yıllık meteorolojik verilere dayanarak yapılan hesaplamalarla üreticiler, Türkiye genelinde doğru zaman ve miktarda sulama yapabilecek ve suyu daha etkin kullanacak” diyerek üreticilerin suyu daha verimli kullanabileceklerini vurguladı. Yumaklı, uygulamanın hem çiftçinin hem de kamunun yükünü azalttığını belirterek konuşmasını noktaladı.