Notice: WP_Scripts::add işlevi yanlış çağrıldı. "powerkit" tanıtıcısına sahip komut dosyası, kayıtlı olmayan bağımlılıklarla kuyruğa eklendi: tippy. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.9.1 sürümünde eklendi.) in /home2/prof5966/public_html/wp-includes/functions.php on line 6131
Türk çiftçisine traktör ve tarım makineleri başta olmak üzere, mekanizasyon ve hayvancılık sektöründeki tüm yenikleri ve son gelişmeleri en doğru şekilde ulaştırıyoruz.
Follow
Abonelik Formu

Tarım Kaşifi, hayvancılıkta öne çıkan TARIMTUBE’nin misafiri oldu

Türkiye’nin farklı coğrafyalarında üretim yapan çiftçilere eşlik etmek için başlattığımız Tarım Kaşifi programında bu hafta, Çatalca’da hayvancılık yapan Tarımtube Youtube kanalının sahibi Yunus Emre Şahin’in misafiri oluyoruz.

Çatalca’daki çiftliğinde 32 kurbanlık hayvanı bulunan Yunus Emre Şahin, bizlere önce hayvancılığın püf noktalarını anlatıyor. Sohbet devam ederken, ahırın en popüler hayvanını görmeye gidiyoruz. Bu büyükbaş, tam 800 kg ağırlığında.

Hazır Yunus’u yakalamışken kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenleri soruyoruz. Hayvanın sağlıklı olması, tüyünün parlak olması ve 2 yaşında olması gibi önemli ipuçlarını bizimle paylaşıyor. Ayrıca bakımın yanında hayvanın etinin iyi olması için, beslenmesine de dikkat çekiyor.

Bu işe tek bir hayvan alarak başlayan Yunus Emre, “Her işin başı sevmek” diyor. Türkiye’de Youtube kanalında hayvancılık alanında en fazla takipçiye sahip olmanın sırrını soruyoruz. “En başta samimi olmak” diyerek cevaplıyor bizi.

İşe başladık…

Sosyal medyanın hayvancılık üzerindeki etkileri ve hayvancılıkla ilgili temel unsurları konuştuktan sonra sıra işin başına koyulmaya geldi. Hayvanların gübresini temizleyerek işe başladık.

Şimdi gübreyi tarlaya bırakma zamanı. Yolda sohbetimize devam ederken tarlaya vardık bile. Ekibimiz gübreyi boşaltırken biraz zorlansa da, her güzel işin bir zorluğu var diyerek, hayvanları beslemek için tekrar çiftçiliğin yolunu tutuyoruz.

Ahırdaki günlük işleri bitirirken, yılların tecrübesini bizimle paylaşan aile fertleriyle keyifli bir sohbet ediyoruz.

Ve artık gün sonu geldi

Semaverde çay keyfi yaparken, Yunus Emre ile günün değerlendirmesini yapıyoruz. Bu rotamızda da hayvancılıkla ilgili öğrendiklerimizi, şehre uzak ve doğayla iç içe bir yaşamı daha yakından gözlemlemiş olduk. Bir sonraki bölümde görüşmek üzere. Bizi takipte kalın!

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous Article

Kuhn, yeni sabit hazneli balya makinesi ile çiftliklere güvenilir çözümler sunuyor

Next Article

Massey Ferguson Biçerdöverler, kalitesiyle işletmelere güven veriyor

Related Posts
Devamını Oku

Tarım ÜFE nisanda yükselişini sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı nisan ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) verilerine göre, tarım sektöründe…
Total
0
Share