Notice: WP_Scripts::add işlevi yanlış çağrıldı. "powerkit" tanıtıcısına sahip komut dosyası, kayıtlı olmayan bağımlılıklarla kuyruğa eklendi: tippy. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.9.1 sürümünde eklendi.) in /home2/prof5966/public_html/wp-includes/functions.php on line 6131
Türk çiftçisine traktör ve tarım makineleri başta olmak üzere, mekanizasyon ve hayvancılık sektöründeki tüm yenikleri ve son gelişmeleri en doğru şekilde ulaştırıyoruz.
Follow
Abonelik Formu

Türkiye genelinde yapılan tarım sayımında 450 bin çiftçi kayıt altına alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı ile TÜİK iş birliğiyle başlatılan sayım kapsamında bitkisel veya hayvansal üretim faaliyetinde bulunan tüm tarımsal yer alıyor. Sayım kapsamında şimdiye kadar 450 bin üreticinin bilgisi kayıt altına alındı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım politikalarının belirlenmesinde önemli rol oynayan verilerin derlenmesi amacıyla temmuzda başlatılan genel tarım sayımına devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı ile TÜİK iş birliğiyle başlatılan sayım kapsamında, bitkisel veya hayvansal üretim faaliyetinde bulunan tüm tarımsal işletmeler (hane halkı, hane halkı ortaklığı, şirket, kooperatif) yer alıyor.

Sayım süreci titizlikle devam ediyor

Sayım çerçevesinde, tüm ilçelerde ve büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin merkez ilçelerinde 973 sayım bürosu kurulurken, il ve ilçelerde mülki amirlerin başkanlığında kurulan “il ve ilçe sayım komiteleri” de sayım sürecinin koordinasyonunu sağlıyor.

Tarım sayımı sonucunun 2026 yılının ikinci yarısında açıklanması planlanıyor

Tarım sayımında beyan edilen bilgilerin, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) bulunan sektöre ilişkin idari, nüfus ve traktör-biçerdöver tescil kayıtları ile kadastro bilgileri gibi verilerle, anlık karşılaştırılmasını sağlayacak veri ve yazılım altyapısı hazırlanırken, bu kapsamda derlenen veriler istatistiki amaçlar dışında kullanılmıyor. Tarım sektörüne ışık tutması amacıyla toplanan veriler, üçüncü kişilerle, idari, adli, askeri hiçbir makam veya kuruluşla paylaşılmıyor, ayrıca çiftçilere vergi gibi yükümlülükler de çıkarılmıyor.

5 binden fazla personel görev yapıyor

Sayım süresince, 5 binden fazla personel görev yapıyor. Bu çerçevede, 11-15 Ağustos haftasında günde ortalama 40 binin üzerinde başvuru yapılıp, anket doldurulurken, tarım sayımının başladığı günden bu yana da 450 binin üzerinde çiftçiyle görüşülerek, bilgileri kayıt altına alındı. Alan çalışmasının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenirken, temel sonuçların 2026’nın ikinci yarısında açıklanması öngörülüyor.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous Article

Tarım ÜFE Temmuz’da düştü, yıllık artış yüzde 44’ü aştı

Next Article

CLAAS, yüksek kapasiteli JAGUAR 1000 Serisi silaj makinesini tanıttı

Related Posts
Total
0
Share