Uluslararası arenada inşaat, liman işletmeciliği ve farklı sektörlerdeki yatırımlarıyla tanınan Albayrak Grubu, tarım alanında önemli bir adım attı. Senegal Başbakanı Ousmane Sonko liderliğindeki heyetle yapılan görüşmeler sonucunda, tarımda makineleşmeyi hızlandıracak ve modern üretim tekniklerini destekleyecek kapsamlı bir proje için mutabakata varıldı. Senegal ve Albayrak Grubu modern tarımı geliştirmek için mutabakata vardı.
Senegal Başbakanı Ousmane Sonko liderliğinde Senegal heyeti ile yapılan görüşmeler sonucunda, tarımda makineleşmeyi destekleyecek proje için mutabakat zaptı imzalandı. Törende Albayrak Grubu’nu; Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nuri Albayrak ve Albayrak İnşaat Genel Müdürü Dr. Yunus Yılmaz temsil etti.

Traktör montaj fabrikası kurulacak
Anlaşma kapsamında, Senegal Tarım, Gıda Egemenliği ve Hayvancılık Bakanlığı ile Senegal Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonunda, Albayrak Grubu tarafından bir traktör montaj fabrikası kurulacak. Bu tesisin yalnızca Senegal’e değil, tüm Batı Afrika ülkelerine hizmet etmesi hedefleniyor.
Bölgesel tarımda yeni dönem başlıyor
Projeyle birlikte bölgede tarımsal üretim kapasitesinin artması, modern tarım teknolojilerinin yaygınlaşması ve Afrika’nın tarımsal makineleşme yolculuğunda yeni bir dönemin başlaması bekleniyor.
