Türk çiftçisine traktör ve tarım makineleri başta olmak üzere, mekanizasyon ve hayvancılık sektöründeki tüm yenikleri ve son gelişmeleri en doğru şekilde ulaştırıyoruz.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Besi organize tarım bölgesi sayısı 31’e çıkarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvansal üretim işletmelerinin ihtisas konusuna göre bir araya getirildiği besi organize tarım bölgesi (OTB) sayısının 9’dan 31’e çıkarılmasını hedeflediklerini bildirdi.  Bu kapsamda son olarak Malatya Besi OTB’yi hizmete sunduklarını ifade etti

Hayvansal ürün arzında artış sağlanması, yenilikçi ve sürdürülebilir hayvancılık yöntemleriyle gıda üretiminde verimlik ve kalitenin artırılması amacıyla Türkiye genelinde besi OTB’ler kuruluyor.Üretimde süreklilik sunmayı amaçlayan besi organize tarım bölgeleri, verimlilik ve sürdürülebilirliği artıracak şekilde tasarlanırken sıfır atık hedefiyle faaliyet gösteriyor.

“Malatya Besi OTB’yi hizmete sunduk”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, hayvansal üretim işletmelerinin ihtisas konularına göre bir araya getirildiği 9 besi OTB’yi faaliyete geçirdiklerini ifade ederek, tüzel kişilik kazandırdıkları 22 bölgeyle birlikte faaliyete geçecek besi OTB sayısını 31’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Besi OTB’ler iç talebin karşılanmasında önemli rol üstleniyor

Tüzel kişilik kazanan 42 organize tarım bölgesinden 22’sinin besi OTB olduğunu vurgulayan Yumaklı, “Hayvansal üretim işletmelerinin ihtisas konularına göre bir araya getirildiği, üretimin her safhasının kontrol edildiği, hijyenin sağlandığı, verimin ve kalitenin en üst seviyeye çıkarıldığı, uygun maliyetli üretimin teşvik edildiği, giriş ve çıkışların kontrol edilebildiği bölgeler oluşturmayı amaçlıyoruz. Yetiştiricilerin ihtisaslaşmalarını sağlamayı, tarım-sanayi entegrasyonunun geliştirilmesine katkı sunmayı, orta ve büyük ölçekli modern hayvansal işletmelerin sayılarını artırmayı, markalaşma ve değerinden satış ile gelirleri artırmayı hedefliyoruz. Besi OTB’lerin, hayvansal ürün arzında artış sağlayarak iç talebin karşılanmasında önemli rol oynayacağını değerlendiriyoruz” dedi.

Altyapı için 180 milyon lira harcandı

Son olarak faaliyete başlayan Malatya Besi OTB’nin altyapısını tamamladıklarını ve girişimcilerin hizmetine sunduklarını ifade eden Yumaklı, 3 bin 128 dekar alanda kurulan bölgede 97 işletme ve 5 sanayi parselinin bulunduğunu aktardı. Besi OTB’de 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak. Altyapı için güncel fiyatlarla 180 milyon lira harcandı. Malatya Besi OTB hem kente hem bölgeye hem de ülkemize önemli katkılarda bulunacak. Hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun” açıklamalarında bulundu.

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

IPSO Tarım, John Deere’in yeni teknoloji biçerdöverlerini pazarla buluşturuyor

SONRAKİ HABER

Alarko, Kazakistan’daki sera kompleksinin temel atma törenini gerçekleştirdi

BENZER HABERLER
Devamını Oku

Yanmar, CLAAS India’yı satın aldı

Osaka, Japonya 26 Ağustos 2024 Yanmar Holdings Co., Ltd. grup şirketi Yanmar Coromandel Agrisolutions aracılığıyla Hindistan’da tarım makineleri…
Total
0
Share