Türk çiftçisine traktör ve tarım makineleri başta olmak üzere, mekanizasyon ve hayvancılık sektöründeki tüm yenikleri ve son gelişmeleri en doğru şekilde ulaştırıyoruz.
Abonelik Formu
Abonelik Formu

Yanmar, Japonya’daki robot traktör serisini genişletiyor

Yanmar, tam ve kısmen otonom çalışabilen otomatik traktör serisini genişletiyor. Yeni modeller, 1 Nisan 2021’den itibaren Japonya’da satışa sunulacak.

Japonya’da yaşlanan ve azalan çiftçi nüfusundan kaynaklı tarımsal iş gücü kaybını Robot ve otomatik traktörlerle karşılamaya çalışan Yanmar, otonom traktör pazarına öncülük etmeye devam ediyor. Yanmar Tarım Bölümü Başkanı Nagamori Masuda, “Yanmar’ın otomatik ve robot traktörlerinin verimlilikleri, güvenilirlikleri ve doğrulukları nedeniyle çiftçiler tarafından büyük beğendi topladı. Yanmar, yeni modelleriyle tarlada daha fazla esneklik sağlıyor çiftçilere fazla değer sunuyor. Yanmar, sürdürülebilir tarıma katkıda bulunarak müşterinin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya devam edecek” dedi.

Güvenli sürüş

Yanmar’ın yeni otonom traktörleri, daha hızlı konumlandırma için çok frekanslı anten GNSS uydusundan üç farklı frekansta sinyal alarak, çok frekanslı anten, sinyal frekanslardan birinde kesilse bile güvenli sürüşü sağlayabiliyor. Ek olarak, konumlandırma süresi % 75 oranında azaltılarak işin sahaya ulaştıktan kısa bir süre sonra başlaması sağlanıyor.

Uydu sinyali

Daha önce hem GNSS uydusundan sinyal hem de bir baz istasyonundan bir düzeltme alarak ± 3 cm hassasiyete ulaşmak mümkündü. Yeni sistem, traktörün konumunu VRS yoluyla belirlemek için yerel referans noktası konumlandırma verilerini almasına izin veren çok frekanslı bir sinyal alıyor. Bu, artık bir Yanmar baz istasyonu kurmaya gerek olmadığı ve sistemin mobil sinyalin olduğu her yerde kullanılabileceği anlamına geliyor. VRS (Sanal Referans İstasyonu) bir düzeltme sinyali hizmetinin kullanılmasını gerektiriyor.

Düşük hız, hassas çalışma

Traktörün sahip olduğu konumlandırma stabilitesi yeni tür işlere izin veriyor. Traktörün konumu oldukça sağlam olduğundan, 0,5 km / s kadar düşük hızlarda hassas çalışma yapmak mümkün. Birleşik toprak işleme ve sırt kesme gibi daha önce erişilemeyen görevler artık robot traktör tarafından gerçekleştirilebiliyor.

 

Total
0
Shares
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖNCEKİ HABER

Günde 700 litre süt üretimi elde ediyor

SONRAKİ HABER

Çiftçiye destek ödemeleri başlıyor

BENZER HABERLER
Total
0
Share